BİTMEYEN KİN…

“…Yüz yıllık bir meydan okuma için buyurun yüz bin Diriliş Neslinin Amentüsü’nü yüz bin gence hediye edin…”

            Şair ve düşünür Sezai Karakoç’u müdafaa için, 11.05.2020 tarihinde bir haber sitesinde yayımlanan yazısını, böyle bağlıyor muharrir Mahmut Bıyıklı… Kendisi Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şube Başkanı imiş... Bakanlık, Karakoç’un bir eserini gençlere okutmak istemiş, muhalefet partileri itiraz etmiş , o da Üstadını koruyup, savunma adına, böyle bir makale kaleme almış… Tarihselliği içerisinde Mehmet Akif, Necip Fazıl gibi şöhretli isimleri ve Özal, Erbakan gibi siyasi simaları yazıya dâhil ederek, Karakoç için “kırmızı çizgi” belirlemiş. Son yıllarda alışık olduğumuz: “Yedirmeyiz!” sloganları ile yazısını süslemiş. Bu arada Munis Tekinalp (Moiz Kohen) üzerinden “Türkçülük Zehrini” yermiş. Türkçülerin Amentüsü yerine İslamcıların Amentüsü okutularak, gençleri zihni karışıklıktan kurtarmayı, Hükümete hedef göstermiş. Kısaca, Siyasal İslamcı ve Ümmetçi kitlenin, alışık olduğumuz üslup ve fikirlerini dermeyan etmiş. Bu kısmı kendi görüşleridir. Bizi de çok ilgilendirmiyor. Düşünce özgürlüğü bağlamında, katılmasak da saygı duymayı öğrendik çok şükür…

            Takılıp kaldığımız söz, girişte belirttiğimiz: “Yüz yıllık meydan okuma” cümlesidir. Herhalde yüz yıldan kastın ne olduğu, çok iyi anlaşılmaktadır. Yazar, kendiyle aynı yolda yürüdüğünü düşündüğü Siyasal İktidar’a, Atatürk, Cumhuriyet ve kazanımları konusunda rövanşist edimlerini(!)  hatırlatmaktadır. Aklı sıra: “İşte fırsat! Vurun, gol olsun Kemalistlere, Milliyetçilere…” demek istemektedir.

            Üstelik Milli Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olan, 19 Mayıs yıldönümünün arifesinde.

            Hiç bitmiyor hınçları, öfkeleri…Pekiyi, kimin intikamının peşinde bu arkadaşlar?

            Bu kin, korkak ve pısırık Sultan Vahdettin’in kinidir! Uşak ruhlu Damat Ferit’in kinidir! Kuvayı Milliye düşmanı Ali Kemal’in kinidir! Müslümanı Müslümana kırdıran Dürrizade Abdullah’ın kinidir! Hak ediyorsunuz… söyleyeceğim nihayet: Bu kin, Vatanımızın ve İstiklalimizin düşmanı İngiliz, Fransız, İtalyan ve kahpe dölü Yunan’ın kinidir!

            Fikriyatı bu olup, Cumhuriyet ve kazanımlarını ilk fırsatta yok etmek isteyenlere: “Yapmayın, etmeyin…” diye yalvaracak durumda değiliz! Nasıl siz meydan okuyorsanız, Cumhuriyet’in asırlık bekçileri de size meydan okuyor ve diyor ki: Gönlümüzden Atatürk sevgisini sökemeyeceksiniz! Cumhuriyeti yok edemeyeceksiniz! Muasır Medeniyet yolumuzdan döndüremeyeceksiniz! Demokrasiden, hürriyetten ve laiklikten asla vazgeçiremeyeceksiniz!

            Türk Vatanı’nın özgür ve eşit yurttaşları olarak yaşamak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ilelebet payidar kılmak biricik emelimizdir. Bizi bu ülküden koparamayacaksınız!

            Necip Milletimizin sayısız serdengeçtisi vardır. Ne pahasına olursa olsun emanetine sahip çıkacaktır. Muhtaç olduğu kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur….

Etiketler : Uğur Alkuş
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • M. Necati Güngör 01 Ocak 1970 02:00

    Çok teşekkürler sevgili Alkuş.