GÜNDEM Haber Girişi : 12 Ağustos 2020 12:12

BELEDİYE ESADAŞ GERİLİMİ

BELEDİYE ESADAŞ GERİLİMİ
Erzurum'un köklü firmalarından Esadaş Turizm'le, Büyükşehir Belediyesi arasındaki akaryakıt istasyonu gerilim, dün gece gün yüzüne çıktı. Belediye iş yerinin önünü kazdı, Esadaş otobüslerle yolu kapattı.
ERZURUMEKSPRES - Esadaş turizm firması, yaklaşık 1,5 yıl önce, Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan akaryakıt istasyonunun işletmesini 10 yıllığına devraldığı petrol istasyonu nedeniyle Büyükşehir Belediyesi ile karşı karşıya geldi.

Petrol istasyonunun önceki işletmecisinin yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle iş yerinin ihalesiz devrine karşı çıkmayan ancak "üçüncü kişilere devrinin yapılamayacağı" şerhini koyarak izin veren Büyükşehir Belediyesi, iddiaya göre firmanın işletmeyi devretmeye çalıştığını tespit etti. Bunun üzerine firma yetkilileri ile görüşen Başkan Sekmen, petrol istasyonunu 40 milyon TL bedelle yeniden ihaleye çıkacaklarını söyledi. Ancak firma yöneticileri, ihale bedelinin çok yüksek olduğunu ve halen sözleşmeleri devam ettiği için bunu kabul etmeyeceklerini bildirdi. 

Bunun üzerine belediye, akaryakıt istasyonunu ihaleye çıkardı. Elinde sözleşmesi olan Esadaş Turizm de, konuyu yargıya taşıdı ve ihale yapılmasını yargı kararıyla durdurdu. Ne olduysa bundan sonra oldu.    

 

BÜYÜKŞEHİR İSTASYONUN GİRİŞ VE ÇIKIŞINDA KAZI YAPTI

Dün akşam saatlerinde, belediyenin fen işleri ekipleri, akaryakıt istasyonunun önüne gelerek, giriş çıkış bölgesinde kazı çalışması başlatarak, istasyona giriş çıkışları engelledi. Bu duruma tepki gösteren firma sahipleri ise, Esadaş Turizmin otobüslerini yola çekerek, yolu trafiğe kapattı. Erzurum'un en işlek caddesi olan Terminal Caddesi, yaklaşık 4 saat trafiğe kapandı. Olaya emniyet müdahale etti.   Olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan firma sahipleri ikna ederek yolu açtırdı. 

Öte yandan firma yetkilileri, belediyenin kanunsuz olarak kira ücretini artırdığını, bunu kabul etmedikleri için akaryakıt istasyonunu satışa çıkardığını, yargı kararıyla satışı durdurdukları için, bu kez hiç bir alt yapı çalışması olmamasına rağmen, işyerinin yolunu kazı çalışması var diye kapattıklarını iddia ederek kendilerini savundular.

















Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.