7 İLÇE BAŞKANINA KONGREDE BIRAKIN DENDİ

AK Parti İlçe kongrelerini başlatıyor. Delege seçimlerini yapan Ak Parti Erzurum Teşkilatında,  ciddi bir revizyon yapılacağı gündemde. Bu bağlamda İl Başkanı Mehmet Emin Öz,  7 ilçe başkanına “kongrede aday olmayacaksınız” dedi.

 

Peki kim bu ilçe başkanları?  

 

Karayazı’nın başarılı İlçe başkanı Servet Tutkun. Başarılı diyorum, zira oy oranları ortada. PKK’nın hedefinde olan ve PKK tarafından kaçırılıp işkence edilen Karayazı İlçe Başkanına Kongrede aday olmayacaksın denildi. Tutkun’da kongreyi beklemeden istifa dilekçesini İl Başkanlığına verdi.

 

Kongrede aday olmayacaksın denilen ilçe başkanları arasında Pasinler ilçe Başkanı  Hanifi Temirlenk, Yerel seçimlerde Ak Parti’nin seçim Kaybettiği ilçelerden, Köprüköy İlçe Başkanı Rıdvan Karasu, Tekman İlçe Başkanı  Taner Özer, Tortum İlçe Başkanı Hasan Yazıcı, Oltu İlçe Başkanı Eftal Güçlü ve Cumhur İttifakı adayının kazandığı İspir ilçe başkanı Fatih Efeoğlu’da var. Bu ilçe başkanlarının kongreye kadar bekleyip beklemeyeceği, istifa edip etmeyeceği de siyasi kulislerde çokça konuşuluyor.

 

Öte yandan Erzurum Merkez ilçelerinde de değişiklik olacağı iddiaları var. Zaman zaman il başkanlığı için ismi sıkça gündeme gelen Haktan Ömeroğlu’na ve yaşı ilerlemiş bir isim olan Aziziye İlçe Başkanı Ensar Coşkun’a da kongrede aday olma denileceği konuşuluyor.

 

Anlayacağınız AK Parti Erzurum Teşkilatı’nda seçim kazanı fokurdamaya başladı. Delege seçimlerini tamamlayan AK Parti Ocak ayının 15’den sonra ilçe kongrelerine başlayacak. Yaşanan sürece bakılırsa AK Parti’de İl Başkanı Mehmet Emin Öz kongrede tek aday olarak gösterilecek. Zira delege seçimleri, onun başkanlığında yapıldı. İlçe Başkanlarına da tebliğler onun aracılığıyla verildi.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.